Gepost op

5 tips om gezond en gevarieerd te lunchen

Grijp jij ook iedere lunch weer naar die crackers met kaas en mis je dus variatie tijden het lunchen? Dan ben je niet de enige. Vele mensen zijn op zoek naar een gezonde lunch, maar door allerlei factoren zoals tijdgebrek wil het maar niet lukken om een gezonde lunch te bereiden. Hoewel je misschien wel 3 keer per week sport, is het ook belangrijk dat je genoeg variatie in je eetpatroon hebt en voldoende vezels binnenkrijgt. Lukt het jou niet om gezond en gevarieerd te lunchen? In deze blog geven we je 5 tips om gezond en gevarieerd te lunchen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Tip 1: Bedenk vooraf wat je gaat lunchen

Tijdgebrek is een veel voorkomende reden waarom het vaak niet lukt om gezond te lunchen. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Bedenk vooraf al wat je wilt gaan eten, zodat je hier dus in de vroege ochtend niet over na hoeft te denken. Daarnaast kun je natuurlijk ook in een keer een planning maken voor de hele week, je hoeft hier dan niet iedere dag opnieuw over na te denken.

Tip 2: Koop in één keer de ingrediënten

Hoewel een gezonde lunch goed is voor je gezondheid, wil je natuurlijk niet te veel tijd aan de inkoop hiervan spenderen. Plan daarom een moment in de week in en koop in één keer alle ingrediënten voor de gezonde lunch. Hiermee voorkom je dat je meerdere keren in de week naar de supermarkt moet om ingrediënten te kopen.

Tip 3: Neem de leftover van de vorige avond mee!

Het overkomt bijna iedereen weleens dat je te veel kookt voor het avondeten. Wanneer je een gezonde maaltijd hebt gemaakt is het zonde om dit weg te gooien. Het is dus goed om hetgeen je over hebt te bewaren en de volgende dag te nuttigen tijdens de lunch. Het gerecht dat je klaar hebt gemaakt is in veel gevallen nog prima te eten en je houdt ook nog eens tijd over!

Tip 4: Zorg ervoor dat gezonde snacks binnen handbereik zijn

Vind je het lastig om tussen de maaltijden door niet te snoepen? Zorg er dan voor dat er (op je werk) altijd gezonde producten voor handen liggen. Dit kan bijvoorbeeld in je bureaulade zijn. De verleiding om te gaan snoepen naast je gezonde lunch verminder je op deze manier! Gezonde snacks kunnen bijvoorbeeld noten of snoeptomaatjes zijn.

Tip 5: Ga er minimaal 21 dagen voor!

Een nieuwe gewoonte je eigen maken lukt niet zomaar. Het duurt gemiddeld 21 dagen voordat lichaam en geest gewend zijn aan een nieuwe gewoonte. Geef jezelf daarom de tijd en probeer op een gezonde manier lunchen 21 dagen vol te houden.

Ik heb geen tijd om na te denken over een gezonde lunch

Wil jij ook geen schuldgevoel meer over een ongezonde lunch? Probeer dan om gezond lunchen in je systeem te krijgen. Vind je het alsnog te veel gedoe om vooraf over je lunch na te denken en de ingrediënten te kopen? Dan is Het Lunchmoment dé oplossing. Wij bieden je de mogelijkheid om naar eigen behoefte een gezonde lunch te ontvangen, thuis of op je werk. Zonder dat je hier zelf over na hoeft te denken.

Gezond en gevarieerd lunchen zonder gedoe

In je drukke leven zijn er allerlei zaken die jouw aandacht vragen. Denk hierbij aan je werk en je sociale leven. Tijd vrijmaken om een gezonde lunch voor te bereiden schiet er dan ook al snel bij in. Met Het Lunchmoment hoef je niets in te plannen en geen tijd vrij te maken om een gezonde lunch voor te bereiden. Wij ontzorgen je en maken het mogelijk dat jij iedere dag gezond en gevarieerd kunt lunchen. De gezonde lunch die wij aan je leveren ontvang je in een duurzame pot die we hergebruiken! Daarnaast werken we met lokale producten en gezonde groenten van het seizoen.

Ontdek de mogelijkheden die er zijn

Wil jij af van ongezonde lunches? Zorg er dan voor dat gezond lunchen in je systeem komt en bereid deze lunches goed voor. Vind je het te veel gedoe om zelf een gezonde lunch voor te bereiden en heb je hier eigenlijk geen tijd voor? Laat dan Het Lunchmoment je ontzorgen en kies voor ready-to-eat salades voor thuis of op het werk. Lees op deze pagina hoe Het Lunchmoment werkt en ontdek de mogelijkheden die er zijn!