Salade met parelcouscous, gegrilde courgette en yoghurt-muntdressing

Hou je van couscous? Dan is deze variant met parelcouscous ook een aanrader. Gecombineerd met gegrilde courgette, gegrilde aubergine, feta, pitten en een friszoete yoghurt-muntdressing.

Salade met parelcouscous en gegrilde courgette

Kijk ook eens bij onze Marokkaanse couscoussalade met Ras-el-Hanout kruiden, gedroogde abrikozen. feta en munt.

Weet jij wat het woord couscous betekent? Couscous wordt traditioneel bereid in een ‘keskes’, een tweedelig kookpot wat letterlijk 2 bekers betekent in het Marokkaans. De couscous die in de ‘keskes’ wordt bereidt wordt ‘kuskus’ genoemd. Klik hier voor informatie over couscous.

Grilled Pearl

Categorie: Vegetarisch
Houdbaarheid: 5 dagen

Salade met parelcouscous, gegrilde courgette en aubergine, feta, olijven, yoghurt-muntdressing en pittenmix.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 5 gram Pittenmix 5 gram
  • 1 gram Munt 1 gram
  • 10 gram Spinazie 10 gram
  • 20 gram Fetakaas 20 gram
  • 90 gram Aubergine 90 gram
  • 90 gram Courgette 90 gram
  • 30 gram Parelcouscous 30 gram
  • 20 gram Groene olijven 20 gram
  • 80 gram Rode paprika 80 gram

Dressing

  • 15 ml Olijfolie extra vergine 15 ml
  • 30 ml Yoghurt 30 ml
  • Munt gedroogd 0,5 gram
  • Citroensap 10 ml
  • Honing 5 ml

Allergenen

Salade:

Dressing:

Noten: - (kan sporen van noten bevatten)