Salade met linzen, rode bieten, feta en balsamicovinaigrette

 

01 Salade Lentil Original - Het Lunchmoment

Lentil Love

Allergieën: Glutenvrij
Categorie: Vegetarisch
Houdbaarheid: 5 dagen
Servings: 1 persoon

Frisse biologische linzensalade met feta, rode bieten, komkommer, augurken, balsamicovinaigrette en pittenmix.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 40 gram Spinazie
  • 30 gram Fetakaas
  • 25 gram Radijs
  • 50 gram Rode bieten (gekookt)
  • 30 gram Mais
  • 135 gram Linzen
  • 60 gram Komkommer
  • 30 gram Augurken

Dressing

  • 15 ml Olijfolie extra vergine
  • 15 ml Balsamico azijn
  • 10 ml Mosterd

Instructies

  1. Spoel de voorgekookte linzen en maiskorrels af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd en doe de dressing in de mason jar. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet kun je dressing het best in een apart bakje bewaren, zodat de salade niet zompig wordt.)

  3. Snij de augurken, komkommer, radijs, rode bieten in kleine stukjes en brokkel de fetakaas en leg apart. 

  4. Bouw de salade op in lagen in de mason jar in deze volgorde: augurken, komkommer, linzen, mais, rode bieten, radijs en feta.

  5. Top de mason jar af met de spinazie. 

Allergenen

Salade:

 


Dressing:


Noten: - (kan sporen van noten bevatten)