Salade met kikkererwten, zongedroogde tomaten en pompoenpitten

Een lichte maaltijdsalade van kikkererwten, zongedroogde tomaten, komkommer en fetakaas. Heerlijke pompoenpitten en een frisse citroendressing wordt meegeleverd met deze salad jar.

Salade met kikkererwten en zongedroogde tomaten

 

Ben je benieuwd naar meer recepten met kikkererwten? Kijk eens ook bij onze  Libanese salade met kikkererwten, hummus en tahindressing of salade met gegrilde zoete aardappel en gepofte kikkererwten.

Sundried Chickpea

Allergieën: Glutenvrij
Categorie: Vegetarisch
Houdbaarheid: 5 dagen

Salade met kikkererwten, zongedroogde tomaten, komkommer, feta, citroendressing en pompoenpitten.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 10 gram Pompoenpitten
  • 15 gram Spinazie
  • 25 gram Feta
  • 20 gram Groene olijven
  • 40 gram Komkommer
  • 135 gram Kikkererwten
  • 40 gram Zongedroogde tomaten

Dressing

  • 15 ml Olijfolie
  • 20 ml Citroensap

Instructies

  1. Spoel de voorgekookte kikkererwten en olijven af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Meng in een kom de olijfolie en citroensap en doe de dressing in de mason jar. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet kun je dressing het best in een apart bakje bewaren, zodat de salade niet zompig wordt.)

  3. Snij de komkommer en zongedroogde tomaten in kleine stukken en brokkel de feta en leg apart.

  4. Bouw de salade op in lagen in de mason jar in deze volgorde: zongedroogde tomaten, kikkererwten, komkommer, olijven en de fetakaas.

  5. Top de mason jar af met de spinazie en de pompoenpitten. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet kun je de pompoenpitten apart bewaren)

Allergenen

Salade:

Dressing: -
Noten: - (kan sporen van noten bevatten)