Salade met geroosterde zoete aardappel en gepofte kikkererwten

 

01 Sweet Potatolicious - Het Lunchmoment

Sweet Potatolicious

Categorie: Vegetarisch

Salade van geroosterde zoete aardappel, gepofte kikkererwten, feta, spinazie, geroosterde amandelen en sinaasappelvinaigrette.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 10 gram Gerookte amandelen
  • 10 gram Spinazie
  • 75 gram Gepofte kikkererwten
  • 30 gram Fetakaas
  • 150 gram Geroosterde zoete aardappel

Dressing

  • 15 ml Olijfolie extra vergine
  • 30 ml Sinaasappelsap
  • 5 ml Mosterd

Voor de gepofte kikkererwten

  • 100 gram Kikkererwten
  • 15 ml Olijfolie
  • 3 gram Gemalen komijn
  • 3 gram Gemalen koriander
  • 5 ml Honing
  • 15 ml Citroensap
  • snufje Zwarte peper

Instructies

Stap 1

  1. Doe de kikkererwten in een schaal en meng met de olijfolie, citroen, sojasaus, honing, korianderzaad, komijnzaad en een snufje peper. Laat afgedekt 20 minuten staan. 

Stap 2

  1. Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes van 2 bij 2 cm, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met een snufje zout en peper en 2 eetlepels olijfolie

Stap 3

  1. Zet de ovenschaal met de zoete aardappelblokjes in de oven en rooster deze 20 minuten.

Stap 4

  1. Verkruimel de fetakaas en rasp de bospeen

Stap 5

  1. Laat na 20 minuten de gemarineerde kikkererwten uitlekken, zet ze in een ovenschaal en rooster ze 20-25 minuten totdat ze half knapperig zijn.

Stap 6

  1. Bouw de salade op in de pot en vul als laatstede pot af met de spinazie, tot aan de rand.

Allergenen

Salade:

Dressing: 
 

Noten: