
Sweet Potatolicious
Salade van geroosterde zoete aardappel, gepofte kikkererwten, feta, spinazie, geroosterde amandelen en sinaasappelvinaigrette.
Ingrediënten
- 10 gram Gerookte amandelen
- 10 gram Spinazie
- 80 gram Gepofte kikkererwten
- 25 gram Fetakaas
- 150 gram Geroosterde zoete aardappel
Dressing
- 15 ml Olijfolie extra vergine
- 45 ml Sinaasappelsap
- 5 ml Mosterd
Voor de gepofte kikkererwten
- 150 gram Kikkererwten
- 15 ml Olijfolie
- 3 gram Gemalen komijn
- 3 gram Gemalen koriander
- 5 ml Honing
- 15 ml Citroensap
- snufje Zwarte peper
Instructies
Stap 1
-
Doe de kikkererwten in een schaal en meng met de olijfolie, citroen, sojasaus, honing, korianderzaad, komijnzaad en een snufje peper. Laat afgedekt 20 minuten staan.
Stap 2
-
Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes van 2 bij 2 cm, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met een snufje zout en peper en 2 eetlepels olijfolie
Stap 3
-
Zet de ovenschaal met de zoete aardappelblokjes in de oven en rooster deze 20 minuten.
Stap 4
-
Verkruimel de fetakaas en rasp de bospeen
Stap 5
-
Laat na 20 minuten de gemarineerde kikkererwten uitlekken, zet ze in een ovenschaal en rooster ze 20-25 minuten totdat ze half knapperig zijn.
Stap 6
-
Bouw de salade op in de pot en vul als laatstede pot af met de spinazie, tot aan de rand.