Salade met gegrilde kip, pijnboompitten en chilidressing

 

Grilled Chicken

Allergieën: Glutenvrij, Zuivelvrij
Categorie: Vlees/Kip/Vis
Houdbaarheid: 3 dagen

Salade met gegrilde kip, groene paprika, rode paprika, cherry tomaten, pijnboompitten en chilidressing.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 5 gram Pijnboompitten
  • 35 gram Rucola
  • 100 gram Gegrilde kip
  • 60 gram Cherrytomaten
  • 40 gram Groene paprika
  • 50 gram Rode paprika

Dressing

  • 15 ml Olijfolie extra vergine
  • 15 ml Citroensap
  • 1 gram Chilipoeder

Instructies

  1. Snij de rode paprika, groene paprika en de gegrilde kip in stukjes. Was de cherry tomaten.

  2. Meng in een kom de olijfolie, citroensap en chilipoeder en doe de dressing in de mason jar. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet kun je dressing het best in een apart bakje bewaren, zodat de salade niet zompig wordt.)

  3. Bouw de salade op in lagen in de mason jar in deze volgorde: rode paprika, groene paprika, cherrytomaten en de kip.

  4. Top de salade af met de rucola (of een andere slasoort naar keuze) en de pijnboompitten. (wanneer je de salade niet dezelfde dag eet, kun je pijnboompitten apart bewaren)

Allergenen

Salade: -
Dressing: -
Noten: -  (kan sporen van noten bevatten)