Salade met cannellini bonen, avocado en koriander

 

Cannellini Bean

Allergieën: Glutenvrij, Zuivelvrij
Categorie: Vegan, Vegetarisch
Houdbaarheid: 2 dagen

Salade van cannellini bonen, bleekselderij, cherry tomaten, avocado, mais, koriander en chilidressing.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 gram Koriander
  • 15 gram Veldsla
  • 30 gram Avocado
  • 30 gram Mais
  • 20 gram Radijs
  • 130 gram Cannellini bonen
  • 50 gram Cherry tomaten
  • 50 gram Bleekselderij

Dressing

  • 15 ml Olijfolie extra vergine
  • 10 ml Rodewijnazijn
  • 1 gram Komijnpoeder
  • 0,5 gram Chilipoeder

Instructies

  1. Spoel de voorgekookte cannellini bonen en de maiskorrels af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Meng in een kom de olijfolie, rodewijnazijn, komijn en chilipoeder en doe de dressing in de mason jar. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet kun je dressing het best in een apart bakje bewaren, zodat de salade niet zompig wordt.)

  3. Snij de bleekselderij, radijs en koriander en leg apart.

  4. Snij de avocado in kleine plakken en leg apart. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet, besprenkel je de avocado met citroensap of limoensap. De salade is dan 2 dagen houdbaar.)

  5. Bouw de salade op in lagen in de mason jar in deze volgorde: bleekselderij, cherry tomaten, cannellini bonen, radijs, mais, avocado.

  6. Top de salade af met de koriander en de veldsla (of een andere slasoort naar keuze).

Allergenen

Salade: 

Dressing: 

Noten: -