Frisse 3 bonen salade van rode kidney, cannellini en zwarte bonen met volkoren quinoa en citroenvinaigrette

 

01 3 bean Mexican - Het Lunchmoment

3 Bean Vegan

Allergieën: Glutenvrij, Zuivelvrij
Categorie: Vegan, Vegetarisch
Houdbaarheid: 5 dagen

Salade met rode kidney bonen, cannellini bonen, zwarte bonen, volkoren quinoa en frisse citroenvinaigrette.

Deze 3 bonen salade (de naam zegt het al) is een van onze toppers. Een ware fiësta van Mexicaanse smaken. Zeer licht, maar tegelijkertijd vullend. Precies goed voor een gezonde en voedzame lunch.

Quinoa is een gezond alternatief voor rijst en pasta en vindt zijn oorsprong in Peru en Bolivië. De quinoa in deze salade wordt gewoon in Nederland verbouwd, waardoor deze salade direct een lagere carbon footprint heeft en je er met een gerust hart van kan genieten.

Print dit recept

Ingrediënten

  • 10 gram Rucola
  • 2 gram Koriander
  • 30 gram Wortel
  • 30 gram Volkoren quinoa Bereid: 90 gram
  • 35 gram Rode kidney bonen
  • 35 gram Cannellini bonen
  • 35 gram Zwarte bonen
  • 50 gram Cherry tomaten
  • 40 gram Komkommer

Dressing

  • 15 ml Olijfolie extra vergine
  • 20 ml Citroensap
  • 3 gram Mosterd
  • 5 ml Ahornsiroop

Instructies

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking of gebruik kant en klare quinoa. 

  2. Spoel de voorgekookte bonen apart af met koud water en laat ze uitlekken.

  3. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, mosterd en de ahornsiroop en doe de dressing in de mason jar. (Wanneer je de salade niet dezelfde dag opeet kun je dressing het best in een apart bakje bewaren, zodat de salade niet zompig wordt.)

  4. Snij de komkommer en de koriander. Rasp de wortel en leg alles apart.

  5. Bouw de salade op in lagen in de mason jar in deze volgorde: komkommer, cherry tomaten, zwarte bonen, cannellini bonen, rode kidneybonen, quinoa en wortel.

  6. Top de mason jar af met de koriander en de rucola (of een andere slasoort naar keuze).

Allergenen

Salade: -
Dressing: